torstai 3. marraskuuta 2016

Lunta, JIPPII!

Tsau, Dali täällä!

Laitetaan nyt ihan ekaksi friiduamatöörin mieliksi tällainen fiinimpi kuva, joka hän otti vajaa kuukausi sitten. Friidu tykkää tuunata kissapotretteja. Minusta tehty ainakin 100 pönötyskuvaa. Huoh.Tänään otettiin tällainen kuva, joka on vähän rennompaa sorttia:


Näin eilen lunta ensimmäistä kertaa elämässäni ja lähdin innoissani ryntäämään kuin ruskea salama kohti paksuinta lumikerrosta. Oltiin friidun kanssa eilen tuulessa ja tuiskussa tuossa pihalla vaanimassa harakkaparvea ja muutamaa tinttiä. Pakko oli alle puolen tunnin tulla pois, kun tuuli meinasi viedä kissaparan mennessään, mutta sakeasta lumisateesta en piitannut, vaikka turkki peittyi välillä lumiukoksi. Tänään aurinko paistoi ja taloyhtiön pihan lintulauta oli täynnä tinttejä. Väijyin niitä maha matalana lumessa vartin, kunnes friidu kyllästyi paikallaanoloon ja vaati minua siirtymään kauemmas pihalle. Jotkut tintit tulevat meidän parvekkeelle, vaikka se on 7. kerroksessa, joten voin jäkättää niille myös sisältä käsin.


Tässä sitä painellaan ekaa kertaa elämässä lumessa

Talvi tuli

Isoja harakoita näkyvissä

Suussa sulava paisti vanittavanaKatsekontakti ja hirmuinen säksätys käyntiin...!!!

Olen päässyt tällä viikolla joka päivä valjasulkoilemaan, vaikka alkuviikosta satoi vettä ja sen jälkeen lunta. Ei haittaa, jos turkki kastuu litimäräksi - friidu kuivattaa. Tässä alla yksi alkuviikon kuva, jossa turkkini on jo jokseenkin märkä. Ja tätä ette usko! Samana päivänä, kun tämä kuva otettiin, pääsin sähisemään yhden julkkiksen koiralle. Siitä tilanteesta ei saatu kuvaa, mutta selkä köyryssä ja turkki ja häntä paksuna sähisin koiralle, joka oli ainakin kaksi kertaa isompi kuin minä. Koirarotuja en tunne, joten en osaa sen tarkemmin kuvailla. Koira katseli rauhallisesti ja ikään kuin vähän säälivän näköisenä meikäläisen performanssia. Voin paljastaa sen verran, että koiran omistajan sukunimi ei etenkään liity sadekeliin, vaikka mies sääennusteita selostaa tuolla maikkarissa. Kohtasin tällä viikolla yhden toisenkin koiran, itseni kokoisen. Siitä sentään saatiin kuva (alla).

Litimärkänä sateessa
Koirakohtaus

Ai niin, miesamatööristä ei näy edelleenkään jälkeäkään ja siltä varalta, että friidukin yrittäisi kadota, pidän hänet tiukasti näköetäisyydellä koko ajan. Eilen hän oli kanssani kotona koko päivän ja nukuttiin päikkärit niin, että pidin etutassut käsivarren ympärillä varmuuden vuoksi.

Eilen friiduamatööri osana kissanhoidon opiskeluaan vihdoin ymmärsi, että kaikilla kissakamuilla on laserlelu ja kun broidi Patrickilla on kuulemma M&M:stä hankittu laserhiiri, piti sellainen mennä ostamaan minullekin, vaikka friidu ei oikein tykkää laservalolla juoksuttamisesta. Hän luulee, että turhaudun, kun en saa valoa saaliiksi koskaan (lukenut jostain kissapsykologian alkeisoppikirjasta tällaista hölynpölyä). Punaisen pisteen perässä on sitten tänään juostu jo hyvän aikaa ja hauskaa on ollut.

Tänään tuli Zooplussan laatikko täynnä uudennäköistä märkäruokaa ja pari leluakin oli tilattu - kerrankin Posti onnistui tuomaan laatikon kotiin! Eka märkäruokasatsi pantiinkin jo lautasen kautta roskiin, koska tein selväksi, että EI kiinnosta.

Mukavia talvikelejä kissakamuille ja henkilökunnalle! Varokaa, nyt on liukasta. Friidu on nastoittanut jo vuosikausia talvikenkiensä paksut pohjat (vinkki: kotimaiset Pomarfinit kestävät nastoituksen), joten hän pysyy pystyssä taluttimen päässä, vaikka välillä otan kovat spurtit.

T. Dali, talvenkestävät anturat alla6 kommenttia:

 1. Moi vesipeto broidi! Vihdoin oot saanu oman hiiren. millä me muuten pysyttäis talvella kuosissa. Toi sun ns koiranvaaninta vaatii kyllä reenit. Näytät enempi saaliita, varo ne käy päälle. Selkä köyryyn, häntä ja karvat pöyhölle, mutta vasta, jos se uskaltaa lähestyä. Muuten en kiinnittäis mitään huomiota. Pidä hauskaa sen laserin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsau Patrick broidi. Kiitti vaan vinkeistä koirien suhteen. Olisit nähnyt mut sen säätieteilijän koiran kanssa - ei mitään vaikutusta :(.
   Laserhiiri on SUPER, kiitti vinkistä. T. daliveli

   Poista
 2. Tuo ulkoiluinto on kyllä super hienoa!Meillä ollaan vaan toivuttu lääkärikäynnistä ja sen sellaista.
  Nuo koirat on kyllä pieni riesa täytyy sanoa.Ei kai niitä voi välttääkkään kun ulkoilevat melkein samoissa paikoissa kuin me kissat.Hyvä jos ne pystyy pongaamaan ajoissa että voi maastoutua vaikka pensaan taakse tai jonnekkin.
  Niin ja nuo laserleikit pieninä annoksina ihan jees,kun sitten leikin lopuksi annetaan joku konkreettinen saalis..vaikka ratinapallo,joita me rakastetaan yli kaiken.T.Lumiprinssit (vielä tuo lumi kokematta)Nebbi ja Ucco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsau Nebbi ja Ucco Lumiprinssit! Pikaista paranemista lääkärireissun jälkeen. Mulla meni päivä vähän sekavasti, mutta sitten oli kuin ei olisi missään leikkauksessa ollutkaan. Joo, friidu yrittää päättää leikin johonkin konkreettiseen, mutta ei auta. Mä jään vartiksi etsimään sitä punaista pilkkua joka paikasta ennen kuin uskon, että sitä ei ole. T. Dali, pilkunviilaaja

   Poista
 3. Ihania kuvia friidu susta napsii, Dali. Olet onnellinen ja rakastettu kissa, sitä on ihana katsoa. 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vaan. Kyllä mäkin friidusta vähän tykkään - ainakin välillä käyn pusuttelemassa sitä ja pidän tassuilla tiukasti kiinni ja kehrään sylissä. Sen koulutus vaan on pahasti kesken. T. Dali

   Poista