lauantai 21. tammikuuta 2017

Hampaat harjataan joka ilta

Tsau! Dali täällä.

Mitä kuuluu, kissakamut? Oletteko tekin joutuneet hammaspyykille? Friiduamatööri on katsellut Facebookin kissapostauksia ja tajunnut, että kissoille tulee plakkia, hammaskiveä ja ientulehdusta siinä missä ihmisillekin, mutta hammaslääkärilaskut ovat moninkertaiset ihmisten taksoihin verrattuna. Monet kissat joutuvat yllättävän nuorina sen tilanteen eteen, että plakkia ja hammaskiveä kertyy ja lopulta hampaita on poistettava. Tästä kauhistuneena friiduamatööri on joulukuun alusta asti harjannut hampaani joka ilta. Aluksi siitä ei tullut yhtään mitään, mutta pikkuhiljaa olen alkanut sietää sitä touhua ja ainakin ulkopinnat hampaistani saadaan jo jotenkuten harjattua ennen kuin olen ehtinyt syödä maukkaan kissahammastahnan. Friidu osti paristokäyttöisen lasten hammasharjan, jossa on pehmeä harjaosa. Virtaa ei ole vielä laitettu päälle, mutta ehkä joskus... Tässä hiukan sumea video hampaideni harjauksesta.Netistä löytyi aika selkeä ja kattava juttu kissojen hammassairauksista ja valitettavasti brittikissat mainittiin siinä yhtenä rotuna, jolle hammasongelmia voi kertyä. Artikkelissa mainitaan kissarodut, joilla on lyhyt kuono ja sen vuoksi hampaat voivat olla suussa ahtaasti ja niihin kertyy helpommin plakkia. Myös ravinto ja suun bakteerikoostumus sekä jotkut muut kissan sairaudet voivat aiheuttaa sen, että hampaisiin tulee herkemmin ongelmia. Pelkän märkäruuan tai pehmeän ruuan popsiminen voi myös edesauttaa plakin/hammaskiven muodostumista. Eli rouskuteltavaa pitää olla, olisihan hiiren luutkin kovaa kamaa, jos joskus sellaista kissan perusruokaa pääsisi syömään!

http://icatcare.org/advice/cat-health/dental-disease-cats

Ja sitten vähän kivampiin aiheisiin. Pääsin muutama päivä sitten Arabianrannassa meren jäälle käppäilemään. Tosin ihan rannassa vaan mentiin, mutta kivaa oli. Miesamatööri oli taluttimen päässä.Ai niin, tiedoksi robofisuja harkitseville: on se kelluva pumpulipuikko vaan paljon kivampi lelu kuin ne robofisut, vaikka ihan mukavaa niidenkin hyörimistä on katsella. Tykkään, että altaassa on vain yksi fisu kerrallaan - ja tietysti se pumpulipuikko.Sanokaa nyt tekin tuolle friiduamatöörille, että hänen työtuolinsa niskatuessa olevat vaaleat pilkut EIVÄT ole minun kynsieni jälkiä vaan amatöörin olisi syytä mennä ostamaan apteekista hilsesampoota. Harmittaa, kun syytetään tällaisesta mitättömästä asiasta ja mitä sitten, vaikka olisikin kynsien jälkiä? Friiduamatööri voisi olla tyytyväinen, että lämmitän hänen niskaansa ja olen seurana aina, kun hän roikkuu päätteellään. Niskatuella notkuminen käy kyllä työstä, koska friidu on mielestäni täysin addiktoitunut nettiin ja someen.

En tosiaankaan myönnä. En ole kynsinyt näitä vaaleita jälkiä tähän!Monet brittikamuni ovat Lahden kissanäyttelyssä. Onnittelut kaikille tämän päivän menestyksestä ja tsemppiä huomiseen. Ja jos sitä menestystä ei tule, niin voin lohduttaa näin näyttelyt kaukaa kiertävänä kissana, että kissanelämä on ihan mukiinmenevää ilman ruusukkeitakin.

Mukavaa viikonloppua kissat ja kotiväet!
T. Dali, huonekalujen vaalija ja hammaspeikkoa paossa


3 kommenttia:

 1. Siis oikeesti, annat ihmisen tunkee tollasen harjan sun hampaisiin? Meidän ihminen ku yrittää, niin meiltä löytyy kynsiä ja hampaita niin, että ei taas yritä vähään aikaan.
  -Pena ja Punkku

  Kylläpä sujuu hienosti tuo harjaiden hampaus, pitääpä taas yrittää itsekin pojilta harjailla. Kiva, kun näkee näitä muistutuksia täällä blogistaniassa ajoittain. :)
  -Penan ja Punkun ihminen (https://abyangel.blogspot.fi/)

  VastaaPoista
 2. Tsau Pena ja Punkku! Suut auki vaan, kissojen hammastahna on hyvää!! �� Olettepa tyylikkäitä kissoja, mutta mun amatööri on niin nuija, että se ei osannut sanoa, mitä rotua te olette, vaikka tutki pitkään teidän hienoa blogia. T. Dali

  VastaaPoista
 3. Hienoa harjausta ja mahtava harjauspaikka!

  Ootko Dali syönyt rouskuvia asioita ja minkälaisia, ja oliko hyväää? Meillä on syöty sitkeitä kivipiiroja ja eilen tarjoiltiin kanankaulaa, Sepolle siis ensimmäistä kertaa. Sekä Seppo että Kassinen söivät hyvällä ruokahalulla ja järkyttävällä rouskeella ja narskeella. :D

  VastaaPoista