maanantai 10. lokakuuta 2016

Kissankuvat seinällä ja friidun kissanhoito-opinnot jatkuvat

Tsau! Dali täällä.

Friiduamatööri on hurahtanut lopullisesti, mutta ei se minua haittaa. Ensinnäkin hän kuvittelee, että osaa ottaa valokuvia ja toisekseen hän on pistänyt pystyyn siihen liittyen projektin, joka on tuhoon tuomittu. Tuskin näen lopputulosta, vaikka eläisin ihmisen vuosissa 100 vuotiaaksi.  Kurkkaa tästä linkistä, paljonko se on kissan vuosissa:

http://www.koirakissaklinikka.fi/Kissa-artikkelit/kissan-ika-ihmisen-vuosissa.html

Niin, se projekti. Amatöörien olohuoneessa on 5 metriä korkea tyhjä seinä. Friidu on saanut päähänsä, että seinä täytetään hänen ottamillaan valokuvilla, jotka teetetään pleksilevyille. Hän on tehnyt suunnitelman, millaisia kuvia seinälle tulee ja suunnitelman osa yksi eli ensimmäinen kuvarivi on valmis. Sen suhteen näin kissana ei ole valittamista. Tosin tuo oranssi väri on vähän omituinen, mutta friidu tykkää. Toiseen riviin tulee kuulemma kaksi pitkänmallista mustavalkoista kuvaa ja ne on jo olemassa, mutta friiduamatööri toivoo vielä ihmettä eli parempia kuvia. Kolmas rivi muodostuisi yhdestä, kapeasta panoraamakuvasta ja ylimmäksi tulisi joku tosi iso kuva. Kissakuvia ei sitten tule enempää, sanoi friidu minulle, mutta olen varma, että kun oikein poseeraan ja keikistelen, niitä saadaan vielä seinä täyteen. Miesamatööri ei ole vastustanut tätä ylimitoitettua hanketta, mitä kyl suuresti ihmettelen.

Kuvassa myös elävä kissa, jos et heti huomaa.

Pitää elää 100 vuotiaaksi ennen kuin kuvagalleria seinällä on valmis.

Kuvat on seinällä suorassa, kamera vääristää.
Friidun kissanhoito-opinnot, osa II

Kissan hiekkalaatikon puhdistus on vaativaa, etenkin kerrostalossa. Jos käyttää pellettejä, kakkapökäleitä ei saa laittaa vessanpönttöön, vaikka toisaalta ne voi ihan hyvin laittaa sinne, koska niihin mahdollisesti tarttuvat parit pelletinmurut eivät tuki putkia, vaan hajoavat vedessä. Kuitenkin on sallittua ja monen mielestä tavoiteltavaa opettaa kissa kakkaamaan suoraan vessanpönttöön. Käytetyt pelletit ja aluslaatikon pellettimurut (sisältää kissan pissaa) saa/ei saa tyhjentää bioroskiin, mutta ainakin ne voi laittaa poltettavaan sekajätteeseen. Jos käyttää kissanhiekkaa, sitä ei missään tapauksessa saa mennä muruakaan vessanpönttöön tai viemäreihin, koska hiekka sementoituu sinne ja tukkii putket (tämä on faktaa). Hiekkalaatikosta kakat ja paakut noukitaan sekaroskiin, mutta niitä ei saa laittaa bioroskiin. Kissanhiekkaa ei myöskään saa laittaa bioroskiin. Se täytyy laittaa sekajätteeseen, joka jo monessa kaupungissa poltetaan polttolaitoksessa. Kissanomistajan ei tarvitse pohtia sitä, palaako kissanhiekka (ei pala), koska jos pohtii, sitten ei enää keksi, mihin sen kissanhiekan kerrostalossa hävittäisi.

Kissan kynnet pitää leikata säännöllisesti, mutta kissan kynsiä ei saa leikata lainkaan, koska ne ovat kissalle elintärkeät pakenemisessa, saalistamisessa, puolustautumisessa jne.

Rai(la)kasta viikkoa!
T. Dali, ulkoilukiellon kumoamista odotellen

2 kommenttia:

  1. Tsau! Meillä ilmaantui kissankuvat samoihin aikoihin seinälle: )Eikä muu palvelusväki pistänyt vastaan yhtään. Taitaa kuulua "palvelijan kehityskaareen" tämä:)Nyt sain hyvän idean töissä, että kahvikupissani voisi olla oman kissani kuva, koska nyt siinä on vaan "joku kissa". Mitäs tuumaat? Jouluksi voisi teettää Dalista ja Nellystä erilaisia lahjoja kuten kahvikupin, palapelin, tyynyliinan jne. Onneksi on vielä aikaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hyvä idea. Tosin lahjat on ehkä parasta antaa vain itselle, kun ei voi olla varma, että kaikki muut ovat kateistamme yhtä täpinöissä :). Tyynyliinat kuulostaa hyvältä idealta. Pitänee alkaa tutkia, missä sellaisia voi teettää. Laita FB:hen kuvia, millaiset kissakuvat teidän seinillä on. T. A-M

      Poista