perjantai 7. lokakuuta 2016

Friidu opettelee kissanhoitoa, osa 1

Tsau! Dali täällä.

Oltiin mökillä. Eläinlääkäri määräsi, että en saa mennä ulos kymmeneen päivään leikkauksen jälkeen ettei peffaan tule tulehduksia. Amatöörit eivät tajunneet selvittää, voinko mennä ulkotarhaan, jossa on pleksikatto, lautalattia ja parvekematolla päällystettyjä hyllyjä tipujen tiirailuun. Jos minulta kysytte, tarha on näin kylmien öiden jälkeen hygieenisempi kuin amatöörien mökki, jota ne eivät enää ole kauheasti jaksaneet jynssätä, kun laitetaan talviteloille kuitenkin. Ainakin hellan takana oli pölyä, kun pääsen siellä alhaalla olevan aukon kautta tunkemaan itseni keittiön kaappien alle, missä myöskin oli ihan kiitettävästi pölyä ja roskia. Onneksi friiduamatöörillä on eläinlääkärituttu, jonka tytärkin on eläinlääkäri. Näiltä kuultiin, että tulehduksen riski on pieni, kun kerran olen toipunut hyvin ja toivun sitä paremmin, jos pääsen ulos, kun sinne kerran haluan. Järkeviä tyyppejä. Aika kylmä oli, piti välillä juosta sisälle lämmittelemään. Kylmästä ilmasta tulee hirveästi uutta virtaa ja jouduin laukkaamaan mökissä huoneesta toiseen niin kovaa kuin kintuistani pääsin. Amatöörit kävivät vielä järvessä uimassa, kuulemma 12 astetta.

Täytin eilen muuten 7 kuukautta ja sain katkarapuja. Nam. Terkkuja Patrick -veljelle. Komeita kolleja ollaan.

Ei tiedä itkisikö vai nauraisi, kun kuuntelee friiduamatöörin juttuja. Hän seuraa netissä useita kissapalstoja oppiakseen kissanhoitoa toisilta kissanomistajilta. Tässä pieni näyte, mitä hän on oppinut toistaiseksi.

1) Pelletit ovat edullisia, erinomaisia, kotimaisia biokuivikkeita kissan laatikkoon, mutta pellettejä ei pidä missään nimessä käyttää, vaikka kissa niistä tykkäisi, koska kissalle tulee pissavaivoja. Kissan kuuluu tehdä tarpeensa hiekkaan (ulkomailta lentorahtina tuotuun, kukkaistuoksulla hajustettuun ja paakkuuntuvaan).

2) Kissa on lihansyöjä, jolle voi antaa sianlihaa suoraan kaupan pakkauksesta, mutta kissalle ei pidä antaa sianlihaa ja jos antaa, pitää ensiksi laittaa kolmeksi vuorokaudeksi pakkaseen.

3) Kissan pitää antaa kulkea vapaasti asunnon jokaisessa tilassa, olla ruokapöydällä ja keittiötasoilla sekä nukkua sängyssä. Mitään ovia ei saa kissalta sulkea.

4. Kissaa ei saa opettaa suihkupullon avulla. Ei, vaikka sen pitäisi oppia välttämään hengenvaara. Toisaalta kissanomistajan käsikirjan ohjeissa kissaa voi opettaa pienellä suihkauksella suihkupullosta, kun se tekee jotain erityisen kiellettyä.

Listaan lisää näitä amatöörin omaksumia, yksiselitteisiä kissanhoitovinkkejä tulevissa blogeissani.

Tässä ilmoitan amatööreille, että mun puolestani voidaan jo häipyä stadiin, koska ainakin minun safkat on jo pakattu tähän matkajääkaappiin (tosiasiassa varmistan tällä tavalla, etteivät unohda ottaa minua mukaan).

Tämä on vähän vanhempi kuva. Friiduamatööri tykkää tästä kuvasta jostain syystä kovasti.T. Dali, mökillä on ihanaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti