perjantai 17. helmikuuta 2017

Olenkohan tulossa vanhaksi (kohta 1 v)?

Tsau kissakamut ja henkilöstöt! Dali täällä.

Olenkohan tulossa vanhaksi? Aamulla, kun herään, leikin friidun kanssa ja itsekseni kaikenlaista ja kiipeän raapimapuussa (en kiipeilypuussa!). Aamupäivän vajaa tunnin ulkolenkin jälkeen ryntäilen vähän aikaa sisällä lelujen perässä täpinöissäni ja syön kauheasti. Jos amatöörit lähtevät asioilleen, kannan kaikenlaista kamaa kaapeista ulos ja usein raahaan Patrickin tuoman rotan ruokakupin viereen.  Sen jälkeen nukunkin iltaan asti. Käyn tietty välillä tsekkaamassa, mitä amatöörit tekevät ja vaihdan nukkumapaikkaa sen mukaan. Jos ne vaikka laittavat ruokaa, retkotan keittiön lattialla brittikissa-asennossa ja saatan sohaista yhtä lelua, jossa pallo pyörii. Tai lojun friidun työtuolin selkänojalla, jos hän tekee tietsikalla jotain. Tai tarkkailen suihkussakäyntiä. Illalla siinä seiskauutisten aikaan sohin lavuaarin reunalla robofisua tai pumpulipuikkoa puolisen tuntia ja voin vaivautua pari juoksuaskelta juoksemaan laservalon tai huiskan perässä ja sitten taas nukkumaan. Pallojen perässä en kyllä juokse, juoskoot friidu. On sitä ihan kiva makuuasennossa katsella, kun friidu heittää palloja ympäri huushollia ja sitten konttaa ja noukkii niitä. Puoli yhdeksän uutisten aikaan heittäydyn yleensä houkutuslinnuksi brittikissa-asentoon ja kun alkavat rapsuttaa mahaani, alan riehua käden kimpussa ja homma päättyy siihen, että puren liian kovaa. Sitten voikin jo iltapalan jälkeen vetäytyä yöunille. Eikö tämä kuulosta vähän eläkeläisen meiningiltä? Amatöörit yrittävät sinnikkäästi leikittää, mutta leikin vain silloin, kun huvittaa. Ulkolenkillä tosin menen kuin viimeistä päivää, vaanin lintuja, kiipeän puihin, hypin ja loikin. Me tehdään friidun kanssa nykyisin aika pitkiä lenkkejä. Montako tuntia päivässä te nukutte, kissakamut? Nukunkohan mä liikaa, kun helposti menee ainakin15 tuntia vuorokaudessa pelkkään koisaamiseen?

Tähystän tässä varista, joka on aika kaukana tuolla toisessa puussa


Tällä viikolla käväistiin pitkästä aikaa mökillä. Ryntäsin kuljetuskoppaan heti, kun miesamatööri nosti sen esille. Mökillä muistin, missä kaikki tärkeät asiat ovat ja kun olin katsonut, että laatikko oli kylppärissä paikallaan ja ruokakuppeihin ilmestyi safkaa, menin luukulle ja minut päästettiin ulkotarhaan. Tosi kivaa, kun aurinko paistoi ja linnut lauloivat. Friidun kanssa kierrettiin tontti ja yhtäkkiä melkein pyörryin kauhusta ja säntäsin äkkiä friidun olkapäälle. Pihaan ilmestyi kaksi valtavaa koiraa. Friidu tiesi, että toinen koira on puolen kilometrin päässä olevasta talosta ja ilmeisesti toinenkin koira oli siellä kyläilemässä. Olivat koirakaverit päättäneet lähteä keskenään aika pitkälle lenkille. Pelästyin tosissani ja loppu ulkoilu meni sitten vähän varovaiseksi hiipimiseksi.

Friidu onnistui ottamaan muutaman aika kivan kuvan mökkiulkoilustani.
Salainen agentti vakoilutehtävässä

Tinttejä!

Katselen, mikä rannassa liikkuu (amatööri)


Zooplussan tilaus tuli kotiin kannettuna ja mulle annettiin uutta märkäruokaa, mitä en ollut aiemmin syönyt. Seurauksena löysä vatsa ja laatikon suursiivous keskiviikkona klo puoli kuusi aamulla. En ole tainnut kertoa, että minulle annettiin tässä yks päivä varmuuden vuoksi sellainen yhden pillerin matokuuri, kun olen ulkona aika paljon. Toukokuussa on joka tapauksessa otettava kuuri ennen rokotuksia ja silloin mulle syötetään kolmena päivänä matolääke.

Facebookin brittikissasivuilla kuluu nyt paljon aikaa, kun pitää seurata Veetin (se brittikissa, jolla on iso peffa) ja Missun häiden valmisteluja. Häähumu paisuu kuin pullataikina. Toivottavasti nuoripari on säästänyt eikä ala ottaa pikavippejä juhlien rahoittamiseen. Friidu on realistina sitä mieltä, että pelkällä rakkaudella ei elä, rahaakin pitää olla ja pikavipit vie fiksunkin kissan nopeasti tuhoon. Olen taipuvainen ajattelemaan samalla tavalla.

Joudun aina olemaan valjaissa ulkona. Vaadin saada kuvan, missä olen vapaana ilman valjaita. Friidu sanoi, että turha yrittää, ainoan mahdollisuuden sellaiseen näkyyn tarjoaa Photoshop. Tässäpä meikäläinen nyt pönöttää rannassa valjaissa ja ilman valjaita - kumpi näyttää paremmalta, arvoisat kissakamut? Oli häikäisevä keli ja siksi tosi kapeat pupillit silmissä.
Valjaissa, kuten aina

Valjaat photoshopattu pois
Ai niin, mulle on tilattu jo kolmannet Vänttisen valjaat, nyt kaulalenkki kokoa L ja kainaloiden alta ympärysmitta alkaa noin 30 sentistä ja siihen tulee runsaasti säätövaraa. Tällä hetkellä valjaiden ympärys on säädetty 33,5 senttiin. Valjaista sai torstaina vielä 20% alennuksen. Vänttisen valjaat ovat huippulaatua, käsityönä tehdyt. Niitä voi tilata FB sivujen kautta @arjasart (Vänttisen valjaat Arja's Art). Jos joku haluaa ostaa minun nykyiset, erittäin hyväkuntoiset valjaani koko S/M (kaulalenkki M ja runsaasti säätövaraa ympärysmitassa), väri vähän lohenpunainen tai oikeastaan ehkä kupariin siftaava, myyn ne, kunhan ensiksi olen siirtynyt käyttämään uusia valjaita. Painoin tänään 5,4 kg, joten ei ihme, että valjaat alkaa taas käydä pieniksi.

Tällaista täällä. Mukavaa viikonloppua kissakamuille ja henkilöstöille!

T. Dali, karvanlähtökausi menossa (onks kellään muulla?)

3 kommenttia:

  1. Aika jännää, kohta ollaan isoja kolleja. Mami sano, että mun posket on kasvanu😸 hienoja kuvia susta! Mä leikkiin, mutta mami on laiskistunu eikä jaksa leikkiä tarpeeksi. Hyviä seikkailuja broidi, mä odotan kevättä. P.S. Oon ruvennut puhuun enemmän, kun ei täällä pelkät eleet enää tehoa. Aina kun käyn kakkosella huudan oikein kunnolla, että toi miespalvelija tajuaa toimia😹

    VastaaPoista
  2. Tsau Patrick. Joo, isoja ollaan. Täälläkin voisi leikit olla tarjolla silloin, kun mä haluan eikä silloin, kun friidua huvittaa. Sama juttu, annan aika paljon äänimerkkejä ja noi kutsuu mua Sopranokseksi nykyisin. Mä olen aina komentanut laatikon siivouksen paikalle. Mukavaa kevään odottelua, Patrick -broidi.

    VastaaPoista
  3. Tsau Patrick. Joo, isoja ollaan. Täälläkin voisi leikit olla tarjolla silloin, kun mä haluan eikä silloin, kun friidua huvittaa. Sama juttu, annan aika paljon äänimerkkejä ja noi kutsuu mua Sopranokseksi nykyisin. Mä olen aina komentanut laatikon siivouksen paikalle. Lähteeks sulta karvaa nyt? Multa lähtee kauheasti. Mukavaa kevään odottelua, Patrick -broidi.

    VastaaPoista