perjantai 29. kesäkuuta 2018

Kesäkuu on kohta lusittu

Tsau kissat ja ihmiset. Dali täällä. Mukavaa kesäkuun loppua kaikille!

Friidu on taas jahdannut mua kamerallaan tuntikaupalla 😾


Kesäkuu on mennyt vikkelään ja kyllä tätä kesää on piisannut. Me ollaan friidun kanssa jo ihan kyllästytty näihin kuumiin keleihin ja kuivuuteen. Friidu kävi mökin vastarannalla poimimassa mansikoita. Pitäisi olla paras sesonki, mutta kaksi pitkää riviä piti kerätä ennen kuin kolme litraa pieniä, kuivia (tosi makeita) mansikankippanoita oli kasassa ja paahtavassa kelissä friidu oli vaivaisesta hommasta ihan puhki. Sillä välin makoilin mökin pihalla varjossa narun päässä ja katselin, kun miesamatööri pilkkoi klapeja pienemmiksi ja lastasi niitä uuteen puuvajaan, mihin se taivaaseen asti ulottuva klapivuori ei kylläkään mahdu. Ollaan lyöty friidun kanssa vetoa, mahtuuko vai ei ... vähän hankalaa, kun me molemmat ollaan sitä mieltä, että ei mahdu ... vedonlyöntikerroin on siis nolla 😇.Tässä blogissa musta voi saada vähän skitson vaikutelman. Friidu haluaa laittaa näitä "friidun oma söpö kissutti" -kuvia tähän ja samaan blogiin kolme videoklippiä, missä jahtaan sorsia, kanadanhanhia ja näytän närhen munat yhdelle varikselle. Friidun mielestä tällaiset kuvat juuri kertovatkin kissan kaksijakoisesta luonteesta. Vieressä kehräävä, suloinen lellipentu, joka leikkii tyhmillä leluilla ja seuraavassa sekunnissa täysi peto.

Voisin ottaa pikku päikkärit


Lennokas häntä

Taistellaan friidun kanssa ... kohta puraisen

Tässä teillä ihmettelemistä, miten tämä kuva on otettu


En millään viittis leikkiä tällaisella kuolleella kalalla ... noloa.

Ottaa pannuun toi tyyppi tuolla niskan takana
Ja hetkessä söpö mussukka muuttuu saalistajaksi.

Kanadanhanhet tähtäimessä, kuvattu alkukesälläVarikselle kylmää kyytiä


Sorsaparat luulevat olevansa turvassa (kuvattu tänään aamulla, sadekuuro yllätti ja kastuttiin kunnolla)


Mulle on mökillä yritetty pukea kissan pelastusliivejä päälle. En suostu. Toistan painokkaasti: EN SUOSTU. Eikä veneily muutenkaan kiinnosta pätkääkään. Friidulla on joku ihme yhdistetty Paramount Pictures&Titanic -utopia, missä mä seison kahdella tassulla veneen kokassa kapteeninhattu päässä ja nenä halkoisi tuulta, kun friidu soutaa. Eikö joku voisi sille nyt sanoa, että kissaa ei saa kuljettaa veneessä. No, ei minua veneeseen oteta ennen kuin sopeudun pelastusliiviin ja se on sitten yhtä kuin never. Voin tietysti hiippailla veneessä, kun se on tukevasti rannassa kiinni.


Tiedoksi teille, jotka ette seuraa mun FB --sivujani @dalithesurrealcat: sain uudet valjaat. Ne on Arja Vänttisen tekemät (Facebookissa @arjasart)ja ne sopii tällaiselle raavaalle kollille kuin nenä päähän (sarkasmia):

Rukous yläkertaan: Voisiko nämä hävitä johonkin.
En oikeesti kehtaa mennä nämä päällä mihinkään.
Friidu on haltioissaan eikä tajua kollin sielunelämästä mitään.

Dalin kaikki valjaat on tilattu Arja Vänttiseltä, laatutyötä eikä hinta huimaa!
Lopuksi seuraa punkkitiedotus. Vasta kaksi punkkia tänä kesänä ja samaan aikaan leuan alla vierekkäin. Sain ne mökiltä. Joko valjaisiin päivittäin laitettu laventeliöljytippa on auttanut tai sitten kuivuuden takia punkkeja on vähemmän. Olen niin paljon ulkona, että viime kesään verrattuna punkkeja olisi pitänyt olla jo toistakymmentä. Kuultiin, että mökkimaastossa on valkohäntäpeurojen takia paljon punkkeja, joten me aletaan uskoa, että laventeliöljy tehoaa paremmin kuin apteekin punkkilitkut (joista ei ollut viime kesänä mitään hyötyä). Meillä on mökillä varsinainen eläintarha. Ollaan punkkien ja peurojen lisäksi nähty keskellä päivää kettu tontin pellolla, illansuussa mäyrä pihassa ja yhtenä päivänä ajoin näädän puuhun ja toisena saalistin rantakäärmeen. Tavanomaisten lintujen ja oravien lisäksi. Mitäköhän vielä?

Hyvää lomaa ja sopivia lomasäitä kaikille, jotka lomansa aloittavat (kuten esimerkiksi Missu ja Tete). Mehän ollaankin amatöörien kanssa aina lomalla.

T. Dali


1 kommentti:

  1. Your cats eyes are so incredible looking, I love that shade of yellow! Hope you have a wonderful rest of your week, thanks for the share. Awesome photos, keep up the post.
    World of Animals

    VastaaPoista