lauantai 20. tammikuuta 2018

Jippii! Lunta! LUNTA!

Tsau kissat ja ihmiset! Dali täällä.

Tämä blogi on omistettu talvelle ja lumelle.

Hohooooi! Lunta näkyvissä!
Nyt sitä lunta vihdoin on täällä etelässä - ainakin muutamaksi päiväksi. Friidu tykkää talvikeleistä ja etenkin lumesta ja hiihtämisestä, mutta harvoin sitä lunta on niin paljon, että pääsisi hiihtämään täällä rannassa. Friidu tosin on surkea murtsikkahiihtäjä eikä myöskään osaa lasketella. Maalta, kun on kotoisin... Ei saa olla mäkiä eikä sukset saa lipsua. Sitä paitsi, se ei meinaa saada niitä suksia kiinni monoihin millään. On kuulemma niin hankalat siteet. Tämä tasainen rantamaasto olisi sille sopiva, mutta ei ole tarvinnut tänäkään talvena suksia ottaa esille. Miesamatööri puolestaan inhoaa talvea ja pakenee sukellusreissuilleen niin usein kuin mahdollista. Kiitettävästi miesamatööri on tällä viikolla kahlannut kuitenkin minun kanssani täällä lumessa. Minä kyllä riehaannun heti, kun lunta tulee ja ryntäilen täällä pitkin rantaa puihin ja joka paikkaan.

Tässä pari klippiä, kun kovassa pyryssä ulkoilutin miesamatööriä. Se raukka ei meinannut perässä pysyä, kun hölkkäsin tuon vakio rantalenkin.
No, hiiriä on kissan jahdattava, vaikka olisi kuinka paljon lunta. Se kuuluu kunnon kissan toimenkuvaan. Mitään saalista en saanut, mutta se johtui vain ja ainoastaan siitä, että amatöörit eivät jaksaneet vaania siellä taluttimen päässä.Veetille ja muille kissakamuille tiedoksi. Käyn ulkohuussissa myös talvella. Nyt se on helppoa, kun on lunta ja kuoppa syntyy hetkessä. Ei ole aiemmin talvella paljon naurattanut kaivaa kivikovaksi jäätynyttä maata. Friidu tosin korjaa mun kakat koirankakkapusseihin. Saisi jotkut koiranomistajatkin opetella korjaamaan, on nimittäin tosi paljon oikein isojen koirien läjiä täällä pitkin rantaa. Friidu on kerran astunut sellaiseen ja oltiin pulassa, kun ei saatu putsattua eikä niillä kengillä rappuun voinut mennä.

Tykkään tosi paljon mennä umpihangessa. Ei yhtään haittaa, vaikka lunta on välillä korviin asti.Lunta tupruttaa niin että näköä haittaa

On tarkastettava tämä kaivonrengas joka ulkoilureissulla, muuten ei tuu mitään
Mitäköhän kivaa ensi viikolla on näköpiirissä?
Mukavaa, talvista viikonloppua, kissakamut ja kotiväet. Take care!

T. Dali alias Dami alias Dallura alias Dappero alias Daltsukka alias friidun höpseli, pöpseli, töpseli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti