torstai 28. joulukuuta 2017

Tilinpäätös 2017 ja Hyvää Vuotta 2018 kaikille!

Tsau kissat ja ihmiset! Dali täällä.

Vuosi lähenee loppuaan ja on aika tehdä tilinpäätös.

Mulla on tosi pienet menot ... melkein pelkkää säästöä koko kissa

Friidu on henkeen ja vereen talousihminen ja epäilen, että sen sielun korvaa excel -taulukko. Hän on vuosikaudet kirjannut exceliin kaikki kulut kuitti kuitilta. Nyt hän sitten on mm. laskenut, paljonko minun ruokani ja vessassakäynnit maksavat vuodessa!!! Myös lelut, kantokopat ja muut tarvikkeet on tarkkaan ylhäällä, mutta niistä ei tässä kirjanpidossa tehdä vuosipoistoja. Ja ne kulut eivät ainakaan ole minun syytäni, että reissaavat koko ajan.

No, minun ruokamenoni ovat niin pienet, että ei ihme, että jotkut kissakamut kutsuu ruipaksi. Syön pääasiassa kahta sorttia kuivamuonaa ( Animonda vom Feinsten Deluxe Neutered Cat ja Concept for Life British Shorthair Adult),  enimmäkseen Almo Naturen märkäruokia ja jonkin verran Animondan, Hillsin ja Cosman märkäruokia. Lisäksi minulle ostetaan broilerinsydämiä Hakaniemen hallista ja joskus possunlihaa, mistä en erityisemmin tykkää. Kustannuksissa on mukana katkaravut (saan niitä harvoin ja vähän), Lidlin herkkutikut ja Cosmasnackit sekä vitamiini- ja mallastahnat ja hammas- ja sydänraksut. En voi syödä mitään kalaruokia, vatsa menee ihan sekaisin.

Ruokiin ja herkkuihin on mennyt tänä vuonna 560,82 e eli noin 47 euroa kuussa ja päivässä siis vain noin 1,50 euroa. Olen syönyt hyvää ja laadukasta ruokaa. Näissä ruuissa ei ole sokeria eikä viljaa ja proteiinit ja muut aineet pitäisi olla kohdillaan. Mun vessassakäynnit ei maksa melkein mitään. Tosin käyn aika paljon ulkohuussissa. Pelletteihin on tänä vuonna mennyt 28,75 euroa eli 2,40 euroa kuussa. Minut on käytetty yhden kerran lääkärillä pakollisissa rokotuksissa ja se maksoi 55 euroa. Lisäksi on ollut kolme matokuuria, yhteensä 31,50 e. Punkkilitkuja ei yhden kerran jälkeen laitettu. Friidun mielestä kissanpito ei ole kallista, joskaan ei ilmaistakaan. Lisäksi pitää aina varautua siihen, että tulee yllättäviä ja isoja eläinlääkäripalkkioita. Onneksi niitä ei ole vielä tullut. Ensi vuonna minut viedään hammastarkastukseen ja -puhdistukseen. Alkaa nyt jo hirvittää, kun on lukenut brittikamujen kokemuksista.

Mutta tilikauden tulos viivan alla on plus ziljoona euroa, koska minusta kuulemma on niin paljon iloa ja hauskuutta ja olen niin älyttömän ihana kissa.

Muuten kulunut vuosi on ollut tosi kiva. Olen ollut ulkona ainakin 300 päivänä vähintään tunnin kerrallaan valjaslenkillä ja mökillä lisäksi ulkotarhassa tai narun päässä. Opin mökillä pyydystämään hiiriä. Leikin aika paljon amatöörien kanssa ja miesamatöörin kanssa taistelen. Käyn taputtamassa häntä tassulla käteen tai jalkaan ja haen taistelemaan ja sitten me juostaan ympäri kämppää ja lopuksi riehutaan kunnolla. Friidun kanssa leikit ovat vähän maltillisempia, mutta niissäkin juostaan välillä kovaa. Olen tottunut hampaiden pesuun ja kynnetkin saa leikata välillä helposti ja välillä vähemmän helposti. Turkki imuroidaan ja harjataan päivittäin ja siitä tykkään tosi paljon.

Tässä pari kuvaa, jotka on tänään otettu rannasta. Siellä on sellaisia kivoja käkkyräpuita, joissa saan kiipeillä.

Kiipeilen täällä usein
Pelkään noita variksia ja vaanin niitä täältä kauempaa.

Veden ääressä viihdyn eikä yhtään haittaa, vaikka välillä kastun polvia myöten.Friidu tykkää, kun Facebookin kautta kuvioihin on tullut paljon kissakamuja palvelijoineen. Aika moni lukee tätä blogia ja viimeksi taas tänään yksi rouva tuli rannassa kysymään, olenko Dali. Juoksin heti häntä pystyssä moikkaamaan. Lukee kuulemma silloin tällöin blogia ja rouvalla itsellään on kissa. Tämä kuva on otettu hetki sitten, kun sanelen friidulle, mitä tänne kirjoitetaan. Tosin astuin vahingossa deleten päälle ja monta riviä kerkesi pyyhkiytyä pois ennen kuin friidu huomasi.

Kirjoita sinne blogiin, että olen ihana kissa
Toivottavasti kaikilla kissakamuilla vuoden 2017 tilinpäätös on myös superpositiivinen. Veetin tilinpäätös tosin menee aika suurella todennäköisyydellä tappiolle, koska  ruokamenot ovat jättiläismäiset. Toisaalta Veetin musikaaliset tuotokset ja ilopilleriluonne painavat vaakakupissa aika paljon.

Railakasta Uutta Vuotta kissakamuille ja heidän huoltajilleen. Korvatulpat korviin rakettien ajaksi. Tehdään myös vuodesta 2018 hauskaakin hauskempi.

T. Dali

2 kommenttia:

 1. Iloista uutta vuotta ja paljon ulkoiluja ensi vuodelle! Muista Dali pysyä rakettien aikana sisällä, ne on kivoimpia ikkunan läpi katsottuna. :)

  Tilinpäätöksiä on aina kiva lukea ja verrata omiin laskelmiin! Meillä joskus laskettiin, että yksi kissa syö pääateriansa noin kahdellakympillä kuussa (Animonda Carny, Bozita, Mac's Cat ja muut Zooplussan märkäruoat), ja siihen päälle herkut ja raakalihat. Varmaan melkein samoihin lukuihin päädyttäisiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, että vastaan vasta nyt. En ollut huomannut kommenttia. Oikein hyvää vuotta 2018! En ollut raketteja tsiigaamassa. Joo, kiva kuulla, että samoissa justannuksissa mennään. Kissanpito on edullists puuhaa, se on nut todistettu. T. Dali

   Poista