keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Kissavieraat kylässä Dalin mökillä

Tsau kissat ja ihmiset! Dali täällä.

Nyt on ollut tosi paljon meininkiä alkuviikosta mökillä. Eilen mun ykkösfani Patu ja hänen kotiväkensä ja heidän kissansa Ile ja Tyyppi tulivat aika kaukaa mun mökille kylään. Patu on kiva, kielitaitoinen nuorimies, joka fanittaa mua ihan kybällä ja tykkää kissoista. Sain Patulta keväällä fanipostiakin. Patun perheessä on laajalti tunnettu Ile -brittikissa ja superkuuluisa Tyyppi -kisu. Käykää FB:ssä tutustumassa suloisen ja niin mainion Tyypin elämään (@tyyppikisu). Minä fanitan Patua kans. No, voin mä sitä vavva Tyyppiäkin fanittaa, mutta Ilen kanssa meillä menee vielä jonkin aikaa ennen kuin meistä bestikset tulee. Nimittäin Ile on niin komea kolli (älkää kertoko Ilelle, ettei tuu leuhkaksi), että minun oli pakko puolustaa reviiriäni tuollaiselta kilpailijalta. Tyyppi sen sijaan sai melskata minun reviirilläni, koska sintti söpöläinen pöpöläinen on täysin vaaraton, melkein kuin pieni lelu. Mutta sitten se megamoka. Friidu, joka luulee harrastavansa valokuvaamista, oli unohtanut sekä järkkärinsä että sellaisen tosi hyvän pokkarinsa kotiin ja jouduttiin näistä harvinaisista kissavieraista ottamaan huonolaatuisia kännykkäkamerakuvia. Voi olla, että en ikinä lepy friidulle tästä emämunauksesta.

Tässä me fanit ollaan kuin parhaat bestikset. Patu on tosi hauskannäköinen nuori mies, mutta en halua hänen tunnistettavaa kuvaansa tässä julkistaa.

Minä ja Patu
Patu on muutenkin varsinainen kissakuiskaaja. Kun hän istahti sohvalle, mä menin hänen lähelleen ja eikö sieltä jostakin mun lelulaatikosta sännännyt Tyyppikin siihen heti säätämään.


Toi Tyyppi oli kyllä ihan mahdoton tenava. Oli kuin kotonaan, juoksi kaikki paikat ja olisi mennyt luukusta mun ulkotarhaankin, mutta siihen friidu pani onneksi stopin, kun ymmärtää sentään jotain kissan sielusta. Se tarha on MUN yksityisaluettani, edes amatöörit eivät saa tulla sinne. No, Tyyppi leikki mun leluilla, raapi mun puuta ja pomppi ja juoksi joka paikassa eikä sitä yhtään häirinnyt, vaikka aluksi vähän mulkoilin sitä. Amatöörit etenkin friidu olivat ihan lääpällään kummastakin kissasta. Kuulin friidun ihmettelevän, kun Ilen silkkisamettisatiiniturkista ei lähtenyt yhtään karvoja kun taas mun ympärillä leijuu koko ajan huoneiston pimentävä suklaakarvapölly. No, mun minkkiturkista lähtee vähän karvoja ja sillä sipuli. Vieraille näytettiin, miten mun turkkia imuroidaan ja sitä sitten ihmeteltiin suureen ääneen, kun kellahdin oikein selälleni nauttimaan imuroinnista. Friidu toivoi, että vieraat vahingossa unohtaisivat ottaa Tyypin mukaansa ja kieltämättä, olisin minäkin ehkä halunnut, että Tyyppi jää mun seuraksi. Oli se aika kiva ja oltais voitu vähän painia, kun olisi ollut enemmän aikaa tutustua.

Patu toi mulle fidget spinnerin ja pikkuisen otti päästä, kun Tyyppi leikki sen kanssa kuin tyhjää vaan. Tyyppi laitettiin näyttämään mulle, miten sillä leikitään. Hiukan noloa olla sintin koulutuksessa (Veeti, älä naura siellä, vatsapussis nyrjähtää). Patun perhe toi tuliaisiksi mulle vielä herkkutikun ja amatööreille tyylikkään vesikarahvin oikein superohutta lasia. Saa nähdä, mikä päivä mä pudotan sen lattialle. Amatöörit kiittävät tuliaisista.


Tässä me seurataan jo kimpassa uutta lelua


Ilen kanssa tutustuttiin nihkeästi ja murisin ja mau'uin Ilelle selväksi, että tämä on minun reviiriäni ja turha tulla noin ison ja komean kollin tänne määräilemään. Ihme kyllä, Ile uskoi heti ja siirtyi sohvan alle piiloon. Jouduin kuitenkin koko ajan vahtimaan joka suuntaan, että vieraat ei ala liikaa asettua mun reviirille.

Ile on upea brittikissa, jolla oikeasti on pitkät jalat - tässä vaan varuillaan matalana
Tässä me tehdään selväksi Ilen kanssa, kuka on tämän mökin King (minä tietty, jos ette heti tajunneet):


Amatöörit huokailivat ihastuksesta ja lässyttivät Tyypille joka käänteessä, tai ainakin friidu lässytti. Miesamatööri ihaili sivistyneesti. Friidu piteli Tyyppiä sylissä ja ihmetteli suuria korvia ja Tyypin siroutta. Höh, kai tuollainen vavva nyt on vielä söpö. Mä oon kyllä söpö kans, mutta amatöörit melkein unohti sen Tyyppiä ja Ileä ihailessaan.

Tyyppi naamioituu sohvaan

Aivan ihana! (friidun lisäys)
Tässä mä viestitän myös Tyypille, että tässä mökissä on vain yksi pomo ja se olen minä. Onneksi tyypin ilmeestä jo näkee, että se kunnioittaa mua kovasti ja kuuntelee korvat tarkkana, mitä minä sanon.
Kuules Tyyppi, kysy lupa jos meinaat tulla ton kynnyksen yli
Kissat toivat oman hiekkalaatikkonsa ja se laitettiin eteisen lattialle. Minä en ensiksi voinut käsittää, mikä toosa se oli, kun oli katto ja pohjalla jotain harmaata hiekkamurua. Minulla on avovessa, missä on pelletit. Kävin niiden laatikossa sisällä ällistelemässä ja kun tulin ulos, koko eteisen lattia oli täynnä kissanhiekkaa saman tien. Friidu kiitteli mielessään itseään, että oli keksinyt opettaa mut pellettivessan käyttäjäksi, kun siitä ei leviä mitään mihinkään. No, yks kaks pellettiä joskus, kun oikein kuopsutan. Ai niin, kävin tänään ekaa kertaa mökilläkin puskapissalla. Kaupungissahan olen jo käyttänyt ulkohuussia pitkään. Mökillä on ollut niin vaikea päättää, missä olisi sopiva paikka ulkohuussille.

Friidu pohti ääneen, että on se mukavaa, kun Dalin kautta tutustuu uusiin ihmisiin ja näkee heitä myös livenä, kuten Patun perheen, Patrickin palvelijat, Niinan, Leenan ja Jatan. Fanitapaamisia saa tulla lisääkin friidun mielestä. Minä tietysti vähän stressaan, kun pitää puolustaa reviiriä, mutta friidu on maalaisjärkeillyt, että eivät eläimet luonnossakaan pumpulissa kasva ja pieni stressi joskus on vain hyväksi, niin pääsee turvallisesti sähisemään ja murisemaan, mitä kissan kuuluukin tosi paikan tullen osata tehdä.

Tässä vielä näyte siitä, että tyypin antama fidget spinner koulutus ei mennyt ihan hukkaan.Kiitokset mukavasta iltapäivästä ja hienoista tuliaisista Patulle, Tualle ja Petelle ja Ilelle ja Tyypille (siis se sintti 😀).

T. Dali ja amatöörit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti