perjantai 13. lokakuuta 2017

Latkin vettä ja häädän variksia

Tsau kissat ja ihmiset! Dali täällä.

Ihan ensiksi, katsokaa oikealla olevaa myynti-ilmoitusta. Myyn kutakuinkin uudenveroisen kuljetuskopan mallia Dog it Pet Voyager, mitat noin 55 cm pitkä, 35 cm leveä ja 30 cm korkea. Väri harmaa (vaikka kuvassa sinertävä). Kopassa on päällä kaksi säilytyslokeroa, toisessa on ruokakipot. Sain kesällä uuden kopan, joten tämä joutaa nyt kierrätykseen. Olen kulkenut tässä 5,5 kiloisena vielä, mutta korkeus ei enää riittänyt istuma-asennossa olemiseen. Koppa on laitettu myös kirppissivuille myyntiin.

Ja sitten asiaan. Toivottavasti olette päässeet nauttimaan kauniista perjantaipäivästä. Aurinko paistoi, vaikka oli kolmastoista päivä. Sitten viime kuulumisten olen ollut mökillä ja enimmäkseen stadissa. Vettä on satanut harva se päivä, mutta vain yhtenä päivänä ei voitu mennä friidun kanssa ollenkaan ulos. Silloinkin yritettiin, mutta tilanteen todettuani juoksin sateessa ja myrskyssä kylki kiinni talon seinässä toiselle ulko-ovelle ja halusin äkkiä sisälle. Hyvä, ettei nahka lähtenyt kyljestä, kun liimauduin seinään pysyäkseni kuivana. Muuten ollaan ulkoiltu pienessä sateessakin eikä haitannut. Tässä poikkeuksellisen kaunis aamuinen sää rannassa.

12 lokakuuta ja näin hienoa!

Viimeksi mökillä sain hiiren ja menin veneen alle leikkimään sen kanssa. Miesamatöörillä oli työ saada minut sieltä pois. Hiiri taisi lopulta selvitä hengissä - ainakaan minä en sitä syönyt. Sen sijaan jouduin syömään Axilur -matokuurin. Vatsa on ollut pariin otteeseen tosi löysällä ja friidu antoi kuurin varmuuden vuoksi, kunnes selvisi, että se onkin yksi uusi zooplussasta tilattu märkäruoka, josta massu meni ihan sekaisin. Niitä ruokia alkaa olla aika pitkä lista, mistä vatsa ei tykkää. Kaikki kalaruuat esimerkiksi. Friidu tuskailee, kun yrittää kokeilla jotain uusia ruokia ja  kirppikselle ne loput pakkaukset sitten päätyvät. No, viime aikoina olen syönyt broilerinsydämiä ja possunlihaakin. Mulle on huijattu kissojen maitohappobakteereja (jauhemaista) vatsan tasapainottamiseksi. En syö sitä ruokaa, mihin jauhetta on sekoitettu. Mutta, mutta ... ovela friidu keksi laittaa teelusikalliseen vaniljajäätelöä ne jauhot. Tykkään jätskistä ja tulin sitten syöneeksi ne.

Tuossa seuraavassa videossa näkyy aika hauskasti mun kieli, kun juon vettä Marimekon muovimukista. Joka aamu saan friidun vessassa kaksi pientä herkkutikkupalaa ja sen päälle juon aina vettä tuosta mukista. Olen aina friidun seurana, kun se menee vessaan.
Kyllä sisäkissallakin voi olla jännittäviä hetkiä. Yksi aamu parvekkeen kaiteelle tuli kaksi varista keikkumaan ja näin ne yläkerrasta. Juoksin hirveää vauhtia portaita alas säksättämään niille. Lensivät pois, mutta tulivat toisen kerran. Häädin ne taas. Kissa joutuu täällä tosissaan tekemään duunia. Varikset tulivat katselemaan, kun friidu oli laittanut juuri ryöppäämänsä kantarellit pakasterasioissa terassin pöydälle viilenemään. Varikset huomaavat heti, jos on vähääkään viitteitä ruuasta tai ruoka-astioista.


No, sadepäivät menee tietysti parhaiten nukkuessa. Tässä tyylinäyte olohuoneen pöydällä.

Krooh ... krooh

Otan rennosti, ottakaa tekin.

Oliko pakko herättää? Ramasee niin perhanasti.

Loppuun tällainen hillitty potretti, mistä jokainen näkee, että osaan olla myös cool.

Dali the Cool
Oikein mahdottoman mukavaa viikonloppua kaikille. T. Dali

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti